עופיונים ממולאים מתקתקים ברוטב טחינה פיקנטית
עופות קטנים אישיים, במילוי תפוחי עץ, צימוקים ועשבי תיבול עם רוטב נהדר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
2 עופיונים ללא עצמות (לבקש מהקצב)
מלח
פלפל
שמן זית, לטיגון
למילוי:
חצי חלה מתוקה, מושרית במים וסחוטה היטב
2 כפות צימוקים בהירים
ביצה
תפוח עץ, חתוך לקוביות
אגס, חתוך לקוביות
חצי כפית תימין קצוץ
חצי כפית רוזמרין קצוץ
8 עלי נענע קצוצים
לרוטב:
2 כוסות טחינה גולמית
כפית פלפל חריף קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
מיץ משני לימונים
4 כפות סילאן
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת מסה אחידה.
2 ממליחים ומפלפלים את העופיונים היטב מבפנים ומבחוץ, ממלאים בתערובת וקושרים בחוט: מצליבים את הרגליים בצורת איקס, מלפפים סביבן חוט קשירה פשוט עד שהצורה נשמרת – וקושרים (ניתן גם להשתמש ברשת לבישול).
3 מחממים תנור ל-200 מעלות. מטגנים את העופיונים במחבת (מהסוג שאפשר להכניס לתנור) בשמן זית עד להשחמה מכל הצדדים.
4 מעבירים את המחבת לתנור החם לכ-20 דקות.
5 מכינים את הרוטב: מערבבים את כלל המרכיבים, ומוסיפים כ-3 כוסות מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
6 מגישים את העופיונים עם הרוטב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!