צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עופיונים ממולאים מתקתקים ברוטב טחינה פיקנטית

עופות קטנים אישיים, במילוי תפוחי עץ, צימוקים ועשבי תיבול עם רוטב נהדר

עופר בן אור, מסעדת באיירן | mako אוכל | פורסם 30/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 עופיונים ללא עצמות (לבקש מהקצב)
מלח
פלפל
שמן זית, לטיגון

למילוי:

חצי חלה מתוקה, מושרית במים וסחוטה היטב
2 כפות צימוקים בהירים
ביצה
תפוח עץ, חתוך לקוביות
אגס, חתוך לקוביות
חצי כפית תימין קצוץ
חצי כפית רוזמרין קצוץ
8 עלי נענע קצוצים

לרוטב:

2 כוסות טחינה גולמית
כפית פלפל חריף קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
מיץ משני לימונים
4 כפות סילאן
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת מסה אחידה.

2 ממליחים ומפלפלים את העופיונים היטב מבפנים ומבחוץ, ממלאים בתערובת וקושרים בחוט: מצליבים את הרגליים בצורת איקס, מלפפים סביבן חוט קשירה פשוט עד שהצורה נשמרת – וקושרים (ניתן גם להשתמש ברשת לבישול).

3 מחממים תנור ל-200 מעלות. מטגנים את העופיונים במחבת (מהסוג שאפשר להכניס לתנור) בשמן זית עד להשחמה מכל הצדדים.

4 מעבירים את המחבת לתנור החם לכ-20 דקות.

5 מכינים את הרוטב: מערבבים את כלל המרכיבים, ומוסיפים כ-3 כוסות מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.

6 מגישים את העופיונים עם הרוטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה