קציצות עוף ברוטב לימוני
הסיר הזה, של "חן במטבח", דורש אומנם עבודה - רוטב לחוד, טיגון קציצות לחוד - אבל אחרי שטועמים את התוצאה מבינים שזו הייתה השקעת הזמן הכי מוצדקת בהיסטוריה של המטבח. אפילו התפודים כבר בפנים, אז יאללה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לתפודים והרוטב:
חצי קילו תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות (כ-3-4 תפו"א בינוניים)
שליש כוס שמן
3 בצלים, קצוצים
4 שיני שום כתושות
מיץ לימון סחוט מלימון אחד (כ-2-3 כפות)
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כפית כורכום
חצי כפית כמון
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
3-4 מקלות סלרי, חתוכים גס (והעלים קצוצים)
2 כוסות מים רותחים
לקציצות:
חצי קילו חזה עוף טחון
1 תפוח אדמה בינוני, מגורר דק וסחוט היטב
כחצי צרור כוסברה או פטרוזיליה, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
1 ביצה
1 עגבנייה מגוררת
רבע כוס פירורי לחם
רבע כפית כורכום
רבע כפית כמון
רבע כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
לציפוי:
חצי כוס סולת
חצי כוס קמח
2 ביצים ומעט מלח
לטיגון:
שמן
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב גריל.
2 מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעט שמן ומפזרים מעט מלח, מערבבים וצולים בתנור עד שהם משחימים מעט, כ-20-30 דקות.
3 בינתיים מחממים בסיר רחב ושטוח את השמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב, 10-15 דקות.
4 מוציאים שליש מכמות הבצל לקערה קטנה ושומרים בצד בשביל תערובת הקציצות.
5 מוסיפים את השום הכתוש למחבת ומטגנים כמה שניות.
6 מוסיפים את התבלינים - כורכום, כמון, מלח ופלפל - ומטגנים כמה שניות.
7 מוסיפים את תפוחי האדמה המוכנים, את הסלרי (המקלות והעלים), הלימון וקליפת הלימון ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מכבים, מכסים ושומרים בצד.
8 הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים (כולל הבצל המטוגן ששמרנו בצד) בקערה גדולה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של שעה.
9 הציפוי: יוצרים כ-17 כדורים מתערובת הקציצות ומסדרים במגש.
10 מערבבים את הקמח והסולת בכלי שטוח עם שוליים גבוהים, ובכלי אחר טורפים את הביצים עם מעט מלח.
11 מפזרים מעט סולת על מגש או תבנית.
12 טובלים את הקציצות בביצה הטרופה ואחר כך בתערובת של הסולת והקמח, ומסדרים על המגש עם הסולת.
13 טיגון: מחממים מחבת עם סנטימטר אחד של שמן על להבה גבוהה. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד השחמה ומוציאים למגש מרופד בנייר סופג.
14 הרכבת המנה: מביאים את סיר הרוטב לרתיחה. מסדרים את הקציצות ואם צריך מוסיפים מים רותחים (הנוזלים צריכים להגיע עד כשלושת רבעי מגובה הקציצות).
15 מכסים ומבשלים על להבה נמוכה ברתיחה עדינה כחצי שעה. מדי פעם שופכים מהרוטב על הקציצות בעזרת כף. בסוף הבישול הנוזלים צריכים להגיע עד מחצית מגובה הקציצות (ואפילו פחות).
>> המתכון פורסם לראשונה באתר "חן במטבח"
הערות:
** אם אוהבים ציפוי עבה, אפשר לצפות את הקציצות פעמיים: ביצה, סולת, שוב ביצה ושוב סולת.
** אם אוהבים את הקציצות קצת קריספיות מכניסים את הסיר בסיום הבישול (ללא מכסה) לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-15-20 דקות, או עד שהקציצות משחימות.