צילום׃ דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר
תבשיל עוף עם בורגול, מנגולד ולימון כבוש
תבשיל גלילי עשיר שהוא ארוחה שלמה, בפחות מחצי שעה עבודה
בני סיידא | אוכל של אמא, הוצאת כתר
| פורסם 15/02/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
1/2 כוס שמן זית
5 כרעיים קטנות מעוף טרי
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
4 שיני שום, פרוסות
10 גבעולי מנגולד (החלק הירוק בלבד), חתוכים לרצועות
4 גבעולי סלרי אמריקני, קצוצים
1/2 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
1 פלפל ירוק בהיר, חתוך לקוביות
2 כוסות בורגול גס, שטוף
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
2 כפות לימון כבוש, קצוץ
3 כוסות מרק עוף צח
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר רחב ושטוח את שמן הזית ומטגנים את הכרעיים משני הצדדים עד שישחימו. מעבירים לצלחת.
2 מוסיפים לסיר את הבצל, השום, המנגולד, הסלרי ושני סוגי הפלפלים ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הבורגול ומטגנים עוד 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור ובפלפל אנגלי. מוסיפים את הלימון הכבוש.
3 מחזירים לסיר את הכרעיים, מתבלים שוב במלח ופלפל שחור. יוצקים את המרק הצח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה שעה. מגישים חם.