צילום׃ עודד מרום, מתכון בטוח 3, הוצאת פן וידיעות ספרים

קדירת עוף ואפונה מהירה

תבשיל עוף צבעוני עם אורז וירקו, קל הכנה וטעים בטירוף

צחי בוקששתר, בלאק בר אנד בורגר | מתכון בטוח 3, הוצאת פן וידיעות ספרים | פורסם 01/02/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

11/2 כוסות אורז מלא

3 כפות שמן זית

1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1 כף מיץ לימון

600 גרם פילה עוף שלם

1 כוס אפונה קפואה

1/2 כפית מלח

6 פטריות שיטאקה

1/2 צרור בצל ירוק, פרוס דק (גם החלק הלבן)

1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

1 משרים את האורז בקערה עם מים נקיים במשך 3-1 שעות.

2 מערבבים בקערה קטנה 2 כפות משמן הזית, את הצ'ילי המתוק ומיץ הלימון. מניחים בקערה את פילה העוף ומכסים בניילון נצמד. מאחסנים במקרר לפחות שעה וחצי ועד 24 שעות.

3 משרים את האפונה בקערה עם מים רותחים במשך כמה דקות.

4 שוטפים את האורז ומעבירים לסיר נקי. מוסיפים מים כדי כיסוי + 1 ס"מ. מוסיפים את המלח, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך חצי שעה.

5 משרים את הפטריות בקערה עם מים רותחים במשך 10 דקות. מוציאים ופורסים דק.

6 מפזרים את החלק הירוק של הבצל בתחתית סיר רחב, שנוח להפוך. מפזרים מעל את הפטריות הפרוסות.

7 מחממים מחבת פסים עד שהיא לוהטת (מרגישים את החום עולה ממנה). מוציאים את העוף מהמרינדה (שומרים את הנוזלים) וצורבים במשך 4 דקות מכל צד. מעבירים את העוף לסיר עם הבצל והפטריות.

8 מטגנים במחבת עמוקה את החלק הלבן של הבצל הירוק במשך דקה. מוסיפים את האפונה המופשרת, המים ושארית המרינדה. מביאים לרתיחה. מעבירים לסיר עם העוף.

9 מערבבים את האורז. מוסיפים לסיר עם העוף. מבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות. הופכים לצלחת הגשה גדולה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה