צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
סיר עוף, תפוחי אדמה וקישואים
ארוחה עשירה וטעימה שאת כולה מכינים בסיר אחד - יש יותר טוב מזה לצהריים של אמצע שבוע? אין. יודעים מה? מוכנים לחתום על מנה כזאת גם לארוחת שישי. טעים בטירוף, פשוט ובלי יותר מדי בלגן
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 31/10/23
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
שליש כוס שמן
6 נתחי עוף (כרעיים/שוקיים)
2 בצלים גדולים, פרוסים
3-4 שיני שום פרוסות
2 עגבניות קלופות ופרוסות
4 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לשמיניות
6 קישואים קלופים, וחתוכים לפרוסות
כפית שטוחה כורכום
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור/לבן
כפית שטוחה ראס אל חנות
כפית מלח (לפי טעם)
לקישוט:
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את פרוסות הבצל, העגבניות והשום כ-6-7 דקות.
2 מוסיפים לסיר את נתחי העוף ובמשך רבע שעה צורבים היטב כל נתח משני צדדיו עד לקבלת הזהבה עמוקה.
3 מוסיפים לסיר את פלחי תפוחי האדמה ופרוסות הקישואים ואת התבלינים.
4 מוסיפים לסיר כ-3 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה ומורידים לאחר מכן ללהבה נמוכה-בינונית.
5 מבשלים שעה וחצי (אפשר גם שעה ורבע). במידה שנותרו הרבה נוזלים בסיר - מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומצמצמים את הרוטב עד הסמכה.
בתיאבון!