צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

שווארמה פרגית תוצרת בית

קבלו את הגרסה הביתית, המשודרגת, הצנועה אך הלא פחות טעימה לשווארמה בלאפה: שווארמה פרגית תוצרת בית, שאוכלים בבגט עם סלט בצל וסומאק ומיונז עמבה. פשוט ללקק את האצבעות

עז תלם | mako אוכל | פורסם 26/10/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

מרכיבים:

1 בגט, חתוך ל-3

כמה עלי פטרוזיליה

לסלט בצל וסומאק:

3 בצלים, קלופים ופרוסים דק

כפית מלח

קורט סומאק

למיונז עמבה:

3 כפות מיונז

1 כף עמבה (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)

לשווארמה:

500 גרם (בערך 5 נתחים) של פרגית, חתוכים לרצועות דקות דקות (אפשר לבקש מהקצב)

חתיכה קטנה (30 גרם בערך) של שומן טלה, חתוכה לרצועות דקות (אפשר לקנות קפוא)

שמן צמחי (למקרה שהשומן לא יספיק)

½ כפית כורכום

½ כפית כמון טחון

½ כפית זרעי כוסברה טחונים

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם סלט הבצל והסומאק: מניחים את הבצלים הפרוסים במסננת. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. משרים כשעה, עד שהבצל מגיר נוזלים ומתרכך. שוטפים את הבצל ביסודיות וסוחטים היטב, מוסיפים את הסומאק ומערבבים.

2 מכינים מיונז עמבה: מערבבים את המיונז והעמבה לתערובת אחידה.

3 השווארמה: מחממים מחבת גדולה מעל להבה גבוהה, עד שהיא ממש לוהטת. מוסיפים את שומן הטלה ומעט שמן רגיל במידת הצורך, ולאחר מכן את התבלינים ורצועות הפרגית. מסדרים הכל באחידות על שטח המחבת, לא בערימה. לא נוגעים במחבת במשך 2 דקות, כדי שרצועות הפרגית יקבלו צבע כמו בשווארמה קנויה. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עד שכל נתחי הפרגית מבושלים עד הסוף. מתבלים במלח ופלפל.

4 הרכבת המנה: מורחים מיונז עמבה בבגט ומסדרים את השווארמה ואת סלט הבצל (בתמונה יש גם חסה, אפשר להוסיף אם אוהבים). מוסיפים מעט פטרוזיליה טרייה ומגישים.

לבלוג של עז תלם

>> בפעם הקודמת הכנו סלט כרוב ותפוחי עץ

>> והנה סלט ניסואז עם בורגול, שיסגור לכם עוד ארוחה