צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

תאנים ממולאות עוף ופרגית

השילוב בין פירות יבשים לבשר עובד בכל פעם מחדש - אז למה שלא תיתנו לו לעבוד בשבילכם גם בארוחת שישי, או אפילו בראש השנה? סמכו על סמדי בומבה שתעשה את זה הכי פשוט והכי טעים

סמדר וקנין | mako אוכל | פורסם 17/09/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

200 גרם פרגיות טחונות

200 גרם חזה עוף טחון

50 גרם שומן כבש, קצוץ דק דק (לא חובה, אבל מאוד מאוד כדאי)

חבילת פטרוזיליה, קצוצה

בצל קצוץ

כפית ראס אל חנות

מלח

4 כפות שמן זית

5 בצלים פרוסים לטבעות

מקל קינמון

פלפל גרוס

כף סילאן

300 גרם דבלים (תאנים מיובשות)

כוס מים

שקית קוסקוס

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את הפרגיות וחזה עוף הטחון, שומן הכבש, הפטרוזיליה והבצל הקצוץ. מתבלים בראס אל חנות ומלח ומניחים בצד.

2 מטגנים את הבצלים הפרוסים בשמן זית עם מקל הקינמון עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומוסיפים סילאן.

3 משרים את הדבלים במים למשך 7 דקות. חורצים אותן בסכין חדה וממלאים בתערובת הבשר. מסדרים את הדבלים על הבצל שטוגן בסיר.

4 מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר 30-40 דקות, עד צמצום הרוטב. אם רוצים יותר רוטב, מוסיפים את שארית המים ומצמצמים.

5 מכינים קוסקוס לפי ההוראות שעל השקית. מסדרים את התאנים על הקוסקוס, ומגישים.

 

>> בפעם הקודמת הכנו עוף במילוי קינואה, חמוציות וקשיו

>> כל המתכונים לראש השנה