צילום׃ אסף רונן, mako אוכל

סלט קיסר מושלם עם חזה עוף צלוי

מה צריך בשביל סלט קיסר טוב? חסה טרייה ופריכה, חזה עוף שלא אבדה לו העסיסיות ורוטב שמצליח לקחת את שניהם ולהפוך אותם למנת שחיתות. אז הנה

שי ברנדס | mako אוכל | פורסם 02/08/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

10 עלי חסה ערבית

חזה עוף

למרינדה:

כפית רוזמרין טרי, קצוץ

כפית גרידת לימון

2 כפות שמן זית

רבע כפית פלפל שחור גרוס גס

קורט צ'ילי יבש גרוס

לקרוטונים:

רבע כיכר לחם כפרי

4 כפות שמן זית

שן שום, כתושה

כפית פפריקה מעושנת

לרוטב:

2 כפות מיונז

כף צלפים מסוננים

3 נתחי אנשובי משומר

חצי כפית חרדל דיז'ון

כף מיץ לימון

3 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 טוחנים את כל מרכיבי הרוטב לקרם חלק.

2 מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את נתח חזה העוף למשך 20 דקות.

3 צורבים את חזה העוף במחבת טפלון לוהטת לא משומנת כ-5 דקות, הופכים וצורבים 2 דקות נוספות. מצננים את החזה ופורסים לפרוסות בעובי סנטימטר.

4 מכינים קרוטונים: מורידים את הקרום של הלחם (מה שנקרא, הקשה) וחותכים את הלחם לקוביות של כ-3 ס"מ.

5 מערבבים את השמן עם השום והפפריקה המעושנת. מערבבים פנימה בעדינות את קוביות הלחם, כך שיצופו בשמן המתובל.

6 מסדרים את קוביות הלחם על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים כ-6 דקות בתנור שהולהט לחום של 250 מעלות במוד טורבו. מוציאים כשהקוביות נקלות ומקבלות מעטה פריך ושחום.

7 מערבבים את עלי החסה והרוטב ומניחים על צלחת. מניחים מעל את הקרוטונים וחזה העוף ומגישים.

לבלוג של שי ברנדס

>> בפעם שעברה הכנו כריך עם פסטרמה הודו ביתית

>> איך מכינים ג'לי בתוך תפוז?

>> אוהבים ספרי בישול? הנה בית קפה שאתם חייבים לבקר