תמונת AVI׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

תבשיל שוקי עוף בשום ועגבניות עם כדורי בירה

טבעות עוף שמתבשלות בעגבניות ושום, מוגשות עם רוטב שום-לימון נהדר אבל כל זה רק תירוץ לתוספת לא פחות מממכרת של כדורי בירה מטוגנים. ראו הוזהרתם

רחל בן אלול | מאסטר שף | פורסם 21/07/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לעוף:

1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות

3 שיני שום, פרוסות דק

3 עגבניות מגוררות

עלים מ-5 גבעולי טימין

חצי כפית סוכר

4 שוקי עוף, בלי הסחוס הבולט, עם עור, כל שוק חתוכה לשלוש לעיגולים

כוס ציר עוף

מלח ופלפל שחור גרוס

לכדורי הבירה:

חצי כוס קמח לבן

1/3 כוס בירה לבנה

כפית חומץ

קורט מלח

שמן, לטיגון עמוק

לרוטב:

3-4 שיני שום

חצי צרור כוסברה, קצוץ גס

מיץ מחצי לימון

מלח

אופן ההכנה:

1 לרוטב: טוחנים את השום, הכוסברה והלימון במעבד מזון או בלנדר לתערובת אחידה ומתבלים במלח לפי הטעם. שומרים בצד.

2 לעוף: שמים בסיר את העגבניות מרוסקות, השום, הבצל קצוץ ומעט סוכר. מבשלים 4 דקות אגב ערבוב, עד שהירקות מתחילים להתרכך. מוסיפים את רגלי העוף החתוכות לעיגולים, מוסיפים ציר עוף, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהעוף התבשל לחלוטין. טועמים ומתקנים תיבול.

3 כדורי בירה: מחממים שמן לטיגון עמוק. מערבבים בקערה את כל המצרכים (קמח, מלח, בירה,חומץ) לבלילה אחידה וסמיכה. אם סמיך מדי מוסיפים עוד קצת בירה.לוקחים כפית מהבלילה ומעבירים לשמן החם. כך יוצרים כדורים אותם יש לטגן 2-3 דקות עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.

4 להגשה: מניחים את העוף עם הרוטב במרכז הצלחת, מעליו שמים כמה כפות מהרוטב, ומסביב מפזרים את כדורי הבירה. מגישים מיד. 

מתכוני הכתנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.