צילום׃ צילום: דניאל לילה, סגנון: נועה קרניק, מגזין טעימות

תבשיל מהיר של שוקי עוף ופתיתים בחלב קוקוס

וזה לא נגמר שם - יחד עם העוף והפתיתים משתכשך לו בסיר רוטב פסטו, שמוסיף את הגוון הירוק לטעמים, וגם בצלים - רגיל וירוק - וקוביות קישואים, כדי שבאמת לא יחסר לכם כלום

תום פרנץ | מגזין טעימות | פורסם 08/09/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

8-6 שוקי עוף טריות

4 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים

3-2 ענפי בצל ירוק קצוצים לטבעות

כוס וחצי (רגילה, לא חד פעמית) פתיתים מסוג קוסקוס

2 קישואים, חתוכים דק

1 פחית חלב קוקוס (נוזל לא קרם)

צנצנת פסטו איכותי

מלח

פלפל גרוס טרי לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה בעלת שוליים גבוהים. מעבירים את שוקי העוף ומטגנים היטב מכל הצדדים 10-15 דקות. מוציאים ושומרים בצד.

2 יוצקים את השמן הנותר לאותה מחבת ומחממים היטב. מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד להזהבה כ-10 דקות.

3 מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים כשתי דקות נוספות. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב כשתי דקות. מוסיפים את הקישואים, חלב הקוקוס והפסטו ומביאים לרתיחה.

4 מנמיכים את האש ומבשלים 6 דקות עד שהפתיתים תופחים וכמעט מבושלים.

5 מחזירים פנימה את שוקי העוף ומסדרים אותן יפה כך שיהיו מכוסות קצת בפתיתים. אם יש צורך מוסיפים עוד רבע עד חצי כוס מים רותחים (הקישואים גם מגירים נוזלים כך שלא בטוח שיהיה צורך).

6 מתבלים במלח ופלפל, מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות נוספות או שמעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים 20 דקות בכלי לא מכוסה.

מגזין 'טעימות' הינו מגזין המזון הכשר למהדרין היחיד מסוגו ויוצא לאור כ-7 שנים. במגזין ניתן למצוא את טובי השפים, הצלמים והסטייליסטים בארץ.
ניתן להשיג את המגזין בלמעלה מ-400 נקודות מכירה ברחבי הארץ.
לברור נקודות מכירה ולרכישת המגזין חייגו: 077-2020520