צילום׃ רעות עזר-אסרף, mako אוכל

חמין מקרוני

מי שלא טעם ספגטי שבילה בתנור לילה שלם עם כמה חלקי עוף עסיסיים לא יודע נימוחות וטעם טוב מהם. אנחנו, מאז שניסינו את השילוב הזה בפעם הראשונה, מקפידים להכין את החמין הזה כמה פעמים בכל חורף

רעות עזר-אסרף | mako אוכל | פורסם 10/03/22 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 123 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

6 שוקי עוף

1 חבילה מקרוני או ספגטי

3 בצלים לבנים, פרוסים דק

4 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים

4 ביצים קשות (לא קלופות)

מלח

פלפל שחור

1 כפית פפריקה אדומה

חצי כפית פלפל שאטה גרוס

רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מטגנים את השוקיים בשמן הזית על אש בינונית עד להשחמה יפה. מתבלים במלח ופלפל שחור.

2 בסיר אחר מבשלים את המקרוני בהרבה מי מלח 6 דקות (לא בישול מלא). מסננים ושומרים את מי הבישול.

3 מוציאים את העוף ומטגנים באותו הסיר את הבצל, כ-20 דקות על אש בינונית, עד להשחמה קלה.

4 מוסיפים פפריקה אדומה ופלפל שאטה גרוס ומערבבים היטב. מנמיכים את האש ומסדרים על הבצל את פרוסות תפוחי האדמה ואת עוף המטוגן. מתבלים במלח ובפלפל שחור.

חמין מקרוני ועוף (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
חמין מקרוני ועוף|צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

5 מניחים מעל העוף ותפוחי האדמה את הפסטה המבושלת ויוצקים מעל 2 כוסות ממי הבישול של הפסטה. מסדרים מלמעלה את הביצים הקשות.

6 מחממים תנור ל-100 מעלות ומכניסים את הסיר (מכוסה) ל-10 שעות.

סירי קורנינג השקופים הם הסירים היחידים בעולם הניתנים להעברה מהקפאה עמוקה לאש ישירה, ולשולחן האירוח שלכם. הם עשויים 100 אחוז זכוכית ולכן הם אינם פולטים רעלים, ללא קשר לזמן הבישול, האידוי או ההרתחה. בנוסף, הם שומרים על הערכים התזונתיים של המזון, ואף ממשיכים את הבישול לאחר הורדתם מהכיריים. מדובר בסירים שחוסכים באנרגיה ושומרים על החום גם לאחר שמורידים אותם מהאש, כך שגם אם הטמפרטורות בחוץ מאוד נמוכות, עדיין תוכלו להגיש ארוחה חמה ומפנקת. ניתן למצוא את סירי הזכוכית מבית קורנינג באתר היבואנית "שקל – בית מותגים".