צילום׃ ענת אלישע, אוכל טוב, mako
פרגיות ואורז בסיר אחד
אמצע השבוע - אנחנו לא בשיא האנרגיות אבל גם קצת אחרי השביזות הגדולה של תחילת השבוע - וזה זמן מצוין להרים ארוחה שלמה בסיר אחד: ירקות טובים, אורז וקוביות פרגיות עסיסיות שכל המשפחה יכולה לחסל יחד בכיף
ענת אלישע | אוכל טוב, mako
| פורסם 28/02/23
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
שליש כוס שמן
בצל גדול קצוץ
גבעול סלרי קצוץ (ללא העלים)
700 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות
פלפל שושקה גדול קצוץ
כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה בהרט
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית מלח
כף סילאן טבעי
2 כוסות אורז יסמין/בסמטי
3 וחצי כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל והסלרי כ-5 דקות.
2 מוסיפים לסיר את הפרגיות והפלפלים, מתבלים ומטגנים כ-15 דקות על להבה בינונית תוך כדי ערבוב.
3 מוסיפים לסיר את האורז, מערבבים ומטגנים 5 דקות נוספות.
4 יוצקים לסיר בזהירות את המים הרותחים, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-20 דקות.
בתיאבון!