סלט עוף עם מלפפונים ואבוקדו

המתכון של אלה, מאורנה ואלה, לסלט שמהווה ארוחה שלמה בפני עצמה. עוף צלוי, פול, ירקות ירוקים ורוטב מרענן

אלה שיין | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 19/05/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 0.2 977 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 חזות עוף נקיים חתוכים לפרוסות עבות
2 כוסות פול ירוק קלוף (טרי או קפוא)

למשרה

1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס מיץ לימון
1 כף עלי תימין
1 כף מחטי רוזמרין קצוצים
3 ביצים
3 כפות רוטב סויה
5 כפות קורנפלור

לסלט

6 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות
¾ כוס עלי רוקט קצוצים
1 פלפל חריף נקי מגרעינים וקצוץ
1 בצל אדום קצוץ דק
1 אבוקדו חתוך לקוביות
2 כפות טרגון קצוץ
¼ כוס כוסברה קצוצה
¼ כוס מיץ לימון
½ כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מתחילים במשרה: בקערה עמוקה מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, הרוזמרין והתימין. מוסיפים את נתחי חזה העוף ומשרים למשך מספר שעות (לפחות שעה). 2. לאחר שהעוף ישב במשרה מספר שעות וספג היטב את כל הטעמים מכינים את השלב הבא שגם הוא משרה: טורפים שלושה חלבונים לקצף קל.

3 מערבבים פנימה את רוטב הסויה והקורנפלור, מערבבים היטב. 4. מסננים את העוף מנוזלי המשרה הראשון ומשרים אותו במשרה השני, לפחות עשרים דקות. 5. מרתיחים מים בסיר עמוק ומבשלים את הפול במשך כשתי דקות (עד שהוא צף ועוד קצת). 6. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח בכדי לעצור את הבישול ומסננים. 7. מרכיבים את הסלט: בקערה עמוקה מערבבים את כל מרכיבי הסלט. 8. מוסיפים את הפול המסונן ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל שחור טחון טרי. מערבבים היטב. 9. מחממים מעט שמן במחבת טפלון ומטגנים את רצועות העוף כשתי דקות מכל צד. 10. מניחים את העוף על הסלט ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!