צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

ירקות מוקפצים עם פרגית

מתכון לארוחה בסגנון אסייתי עם פלפלים, כרובית וקשיו. מנה לא כבדה וטעימה לימי הקיץ

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 29/06/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3-5 כפות שמן קנולה

בצל סגול חתוך לפרוסות

500 גרם פרגיות, חתוכות לרצועות

3 כפות שמן שומשום

1 פלפל שושקה (או כל פלפל אחר)

כרובית קטנה, מפורקת לפרחים

1 כרוב קטן, חתוך לרצועות

3 שיני שום קצוצות

1/2 חבילת נבטים

3 עלי כפיר ליים (אם אין לא נורא)

1/3 כוס טריאקי

100 גרם קשיו קלוי

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מטגנים בשמן קנולה את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים את רצועות הפרגית, מקפיצים כ-5 דקות ומוסיפים את שמן השומשום.

2 מתחילים להוסיף את הירקות למחבת לפי הסדר בהפרשים של דקה מאחד לשני ומערבבים אחרי כל ירק שהתווסף.

3 מוסיפים למחבת את עלי הכפיר ליים, הטריאקי, הקשיו המלח והפלפל, ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.

* אפשר לגלגל את הירקות והעוף המוקפצים בתוך דפי אורז. משרים כל דף במשך דקה במים חמים, מניחים על צלחת, מוסיפים כף מהמוקפץ במרכז הדף, מקפלים פנימה את הדפנות (לרוחב) ואחר כך לאורך - בדיוק כמו אגרול.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!