צילום׃ Daniel Loiselle, Istock
כנפיים אפויות ברוטב חריף-מתוק
נמאס לכם לאכול פיצוחים מול הכדורגל? יאללה, תעברו לכנפי עוף חריפות ומתוקות שמתקתקים בכלום זמן. הן רק צריכות את הזמן שלהן בתנור בזמן שאתם מתארגנים עם בירות וחברים
| mako אוכל
| פורסם 22/06/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1.200 כנפי עוף, מחולקות לשניים
1/2 כוס מיונז
1/2 כוס ריבת משמש (או ריבת אפרסק)
3 כפות טבסקו (או סרירצ'ה, או רוטב צ'ילי חריף)
שן שום, כתושה
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות.
2 מסדרים את כנפי העוף בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. ממליחים ומפלפלים אותם ומכניסים לתנור ל-40 דקות.
3 מערבבים בקערה את המיונז, הריבה, הטבסקו והשום. מוציאים 3/4 כוס מהתערובת אל קערה גדולה נוספת ומניחים בצד.
4 אחרי 40 דקות אפייה, מוציאים את הכנפיים מהתנור ומערבבים אותן (בזהירות) בקערה עם 3/4 כוס הרוטב. מחזירים לתבנית ואופים עוד כ-20 דקות, עד שהעוף מוכן.
5 מגישים את העוף עם שארית התערובת, כמטבל.