קציצות עוף עם אורז ונענע
מתי לאחרונה הכנתם תערובת לקציצות שאין בה פירורי לחם או חלה רטובה, ויש בה אורז מבושל? מעולם לא? גם אנחנו. לכן כל כך התלהבנו מהמתכון הזה של קפה 360 (מודים שגם עשבי התיבול והנענע עשו לנו את זה)
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
קפה 360 הוא בית קפה ומסעדת צהריים של השף זיו שלף, שממוקם ביד אליהו בתל אביב. שלף למד קולינריה באנגליה ועשה סטאז' אצל גורדון רמזי. בארץ הוא עבד בכפות תמרים ומאז 2017 הוא בקפה 360. קציצות העוף של המקום צדו את תשומת הלב שלנו כי היו עסיסיות ומיוחדות, עם שני טוויסטים מעניינים שלא הכרנו בקציצות - עלי נענע ואורז מבושל.
מרכיבים (8 מנות):
קילו עוף טחון
רבע צרור בצל ירוק
רבע צרור פטרוזיליה
רבע צרור כוסברה
עלים מחצי צרור נענע
2 שיני שום
בצל
125 גרם אורז מבושל
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 קוצצים את עשבי התיבול והשום וטוחנים את הבצל והאורז במעבד מזון.
2 מערבבים היטב את העשבים, השום והאורז עם העוף, הביצה, המלח והפלפל.
3 מחממים שמן במחבת.
4 מכינים מהתערובת קציצות ומטגנים אותן משני הצדדים, עד שהעוף מבושל לחלוטין והקציצות זהובות ויפות.
המתכון באדיבות קפה 360, השלושה 2 (בניין אדגר), יד אליהו, תל אביב