צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
שוקי עוף עם אפונה וארטישוק
שוקי עוף עסיסיים בליווי אפונה וארטישוק על הר של קוסקוס. טעים, משביע וקל להכנה
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 01/02/22
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
3 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות
10 יחידות שוקי עוף
3 כפות סוכר חום
3 שיני שום קצוצות
3 גזרים חתוכים לעיגולים
500 גרק אפונה עדינה
500 גרם ארטישוק יהודי או תחתיות ארטישוק
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
1/2 כוס מים
500 גרם קוסקוס מהיר הכנה
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את שוקי העוף ומזהיבים כ-3 דקות.
2 מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומוסיפים את השום ויתר המצרכים (חוץ מהקוסקוס והמים). מערבבים היטב פעם נוספת ומוסיפים כ-1/2 כוס מים.
3 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כ-40 דקות.
4 בזמן שתבשיל העוף מתבשל, מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן. מגישים ביחד.
* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט
* הכלים באדיבות גילס - דרך השלום 8 תל אביב (03-562060)
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!