צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרגיות בחלב קוקוס
מגישים עם אטריות שעועית וקוצרים ים של תשבחות
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 24/01/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
300 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות
מיץ מלימון אחד
1 בצל קצוץ
1-2 גזרים מגוררים
5 שיני שום קצוצות
400 מ"ל חלב קוקוס
1/2 כף משחת קארי אדום
מלח ופלפל שחור
חבילת אטריות שעועית
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מניחים את קוביות הפרגיות בקערה, יוצקים עליהן את מיץ הלימון ומשרים כ-15 דקות.
2 מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת, מוסיפים את הגזר ומערבבים.
3 מוציאים את הפרגיות ממיץ הלימון (לא שופכים אותו, נזדקק לו שוב בהמשך), מייבשים ומוסיפים למחבת.
4 מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים גם את מיץ הלימון, חלב הקוקוס והתבלינים.
5 מבשלים כ-25 דקות על אש נמוכה.
6 מניחים את האטריות בקערה ויוצקים מים רותחים. אחרי כ-5 דקות מסננים היטב, ומעבירים לקערת מים קרים לשתי דקות.
7 מסננים ומערבבים עם הרוטב.