כדורי עוף ברוטב עגבניות מיובשות, תרד וזיתים
מנה ביתית צבעונית ומשביעה. לא רק לילדים - גם הגדולים אוהבים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לכדורי העוף:
600 גרם עוף, טחון
3 שיני שום, כתושות
1 בצל, קלוף וקצוץ דק מאוד
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
1 צרור כוסברה, קצוצה
4 כפות גדושות פירורי לחם
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
100 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות
4 עגבניות, קצוצות דק
1 בצל סגול, קלוף וחתוך לרצועות דקות
2 שיני שום, כתושות
מלח ופלפל שחור
1 כוס מים או מרק עוף צח
400 גרם תרד טרי (או בייבי תרד), שטוף
100 גרם זיתי טאסוס מצומקים או זיתי קלמטה מגולענים
אופן ההכנה:
1 מכינים את כדורי העוף: מערבבים בקערה את כל החומרים ומאחסנים במקרר במשך שעה. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים. שומרים במקרר כשעה נוספת.
2 מכינים את הרוטב: מחממים בסיר רחב את השמן. מוסיפים את שני סוגי העגבניות, הבצל והשום ומטגנים במשך 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
3 מוסיפים לסיר בזהירות את כדורי העוף. מכסים ומבשלים על אש בינונית 20 דקות. מוסיפים את התרד והזיתים, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. מגישים חם.