צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
עוף ברוטב אפונה ותפוחי אדמה
יום כיפור מאחורינו, סוכות לפנינו, וכן, גם אנחנו כבר מתקשים לעמוד במטלות המטבח. אם חיפשתם תבשיל מזין וטעים לסוף השבוע הקרוב, אבל כזה שלא ידרוש מכם יותר מדי זמן והכנות, הגעתם למקום הנכון
ענת לבל | mako אוכל
| פורסם 13/10/16
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
3 שוקי עוף
3 כרעיים
1 בצל בינוני, קצוץ דק
מעט שמן זית לטיגון
חצי צרור מעורבב של עלי כוסברה, פטרוזיליה ושמיר, קצוץ
כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
4 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים וחתוכים לרבעים
כוס וחצי מים (או ציר עוף)
2.5 כוסות אפונה קפואה, מופשרת
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים ומערבבים קלות.
2 מוסיפים את תפוחי האדמה, העוף והנוזלים.
3 מוסיפים את האפונה. מערבבים קלות, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עד שהעוף רך ותפוחי האדמה מוכנים לאכילה.
* מומלץ להגיש לצד קוסקוס.
>> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף?
>> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך"