צילום׃ דניאל בר און, מאסטר שף

תבשיל תרד עם עוף ושום

פרגיות ושום שמטוגנים זה עם זה בשמן זית, תרד שמתבשל על אדי ציר עוף ורוטב של ריקוטה ונענע יוצרים ביחד מנה עשירה, בריאה, צבעונית וטעימה, שנשמח להכניס לתפריט הביתי הקבוע שלנו

למא שחאדה | מאסטר שף | פורסם 17/08/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 1.2 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2-3 פרגיות של עוף ללא עצמות

שקית גדולה של עלי תרד

7-8 שיני שום

שמן זית

צ'ילי חריף גרוס

גבינה בולגרית

ריקוטה

לימון

נענע

אופן ההכנה:

1 מטגנים 6-7 שיני שום עד להזהבה ביחד עם 3 כפות של שמן זית טוב ומזוקק , מוסיפים את הפרגיות עם מלח ואבקת צ'יל לפי הטעם. מטגנים מעט מכל הצדדים.

2 מוסיפים למחבת 5 כוסות של מים רותחים, מוסיפים מלח לפי הצורך ונותנים לעוף לרתוח כשעה, עד ריכוך. לקראת סוף הבישול, מעמידים מסננת אידוי מעל העוף ומניחים בה את התרד לכמה דקות, עד שהוא מתרכך.

3 מוסיפים את התרד המרוכך לסיר, מבשלים עוד 10 דקות.

4 מכינים רוטב גבינה: טוחנים מעט גבינה בולגרית עם ריקוטה, נענע, מעט קליפת לימון וכף או שתיים של מיץ לימון. טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.

5 מסדרים שכבה דקה באמצע צלחת מרוטב הגבינה, מעליו מניחים את העוף והתרד, ומעל הכל מוסיפים מעט שום כתוש, מטוגן ומוזהב. אפשר להגיש גם עם פיתה קלויה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.