צילום׃ KucherAV, ShutterStock
עוף בתנור עם סויה ודבש
עוף אפוי עם מעטה שחום ופריך זה ללא ספק אחד התענוגות הכי ביתיים שיש. רוצים להפוך את המנה לארוחה שלמה? תוסיפו לה תפוחי אדמה ותקבלו גם פחמימה על הדרך. לא רוצים? זה גם בסדר, העוף ישרוד גם בלעדיהם
| mako אוכל
| פורסם 23/06/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
כמות מרכיבי הרוטב (הסויה, הדבש והשמן) הם כמובן המלצה. אם נוח לכם יותר לשפוך אותם ב"יד חופשית", אתם יותר ממוזמנים לעשות את זה.
מרכיבים :
6-8 כרעיים (אפשר גם רק שוקיים)
כ-1/3 כוס סויה
כ-1/3 כוס דבש
כף-שתיים שמן
תוספות אפשריות
5-6 תפוחי אדמה, חתוכים
בצל, מחולק לשמיניות
ראש שום שלם, חצוי
כמה ענפי תימין
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות ושוטפים את השוקיים או הכרעיים במים ומנגבים היטב.
2 מניחים את חלקי העוף בתבנית גדולה. מוסיפים את הירקות והתימין (אם רוצים), יוצקים על הכל את הסויה, הדבש והשמן ומערבבים היטב.
3 מכניסים לשליש העליון של התנור ואופים כשעה, מכוסה. אחרי שעה, מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-5-10 דקות עד להשחמה של העוף. בודקים עם סכין אם העוף אפוי עד הסוף ומוציאים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!