חזה עוף פריך ברוטב קארי צהוב
נתחי עוף עסיסיים במעטפת פריכה, שמשכשכים להם ברוטב קארי מטריף. אפשר להחליף את השעועית בכל ירק שתרצו, וחובה להגיש עם אורז
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
המרכיבים (6-5 מנות):
500 גרם חזה עוף, פרוס דק
רבע כוס רוטב סויה
6 כפות קורנפלור
2 כפות שמן
300 גרם שעועית ירוקה, טרייה או קפואה
לרוטב קארי צהוב:
2 כפות שמן
3 שיני שום, פרוסות
3 פרוסות ג'ינג'ר
3 עלי קפיר ליים (לא חובה)
2 כפות גדושות מחית קארי צהובה
750 מ"ל קרם קוקוס (רצוי עם אחוזי שומן גבוהים)
1 כוס מים חמים
כף וחצי סוכר דקלים קצוץ או סוכר חום
3 כפות רוטב סויה
כף וחצי רוטב דגים
אופן ההכנה:
1 נשרה את חזה העוף בקערה עם רוטב הסויה למשך 10 דקות או עד שעה במקרר.
2 נסנן את חזה העוף מרוטב הסויה, נייבש מעט ונצפה בקורנפלור.
3 נחמם במחבת את השמן ונטגן את העוף דקה מכל צד, עד שהעוף מזהיב מעט (הוא ימשיך להתבשל ברוטב.) נוציא ונניח בצד.
4 נכין את רוטב הקארי הצהוב: במחבת נוספת נחמם את השמן ונטגן את השום, הג'ינג'ר והקפיר ליים במשך דקה.
5 נוסיף את הקארי ונפתח אותו בטיגון דקה-שתיים בשמן.
6 נוסיף את קרם הקוקוס, המים, הסוכר, רוטב הסויה ורוטב הדגים ונערבב היטב. נבשל על להבה נמוכה 15 דקות לגיבוש טעמים.
7 נוסיף את השעועית הירוקה ואת נתחי חזה העוף. ניצוק מהרוטב על העוף, כך שיספוג אותו היטב מכל הצדדים. נכסה ונבשל על להבה בינונית עוד 10 דקות. מומלץ להגיש על אורז.