צילום׃ מאיר קוקבוק, mako אוכל

סלט עוף עם אפונה וברוקולי

רעבים? יש לנו בשבילכם מנה שתסגור לכם את כל הפינות בצלחת אחת: יש בה עוף, יש ברוקולי בטמפורה ויש עוד המון דברים טעימים. אפשר לקרוא לזה סלט - אבל אל תצפו למלפפון ועגבנייה

מאיר קוקבוק | mako אוכל | פורסם 21/08/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

400 גרם פילה עוף (החלק שנמצא בין חזות העוף. בקשו מהקצב)

ראש ברוקולי, מפורק לפרחים

שמן לטיגון עמוק

כוס קוואקר

פלפל שחור

פפריקה (מתוקה או חריפה)

מלח

אורז לבן, רצוי עגול, מבושל

כוס אפונה קפואה, חלוטה

כוס ערמונים קלופים מוכנים לאכילה

פלפל צ'ילי, קצוץ

לטמפורה:

כוס קמח לבן

כף חרדל

כוס בירה

ביצה

לרוטב:

2 כפות רוטב סויה איכותי

כף רוטב צ'ילי מתוק

כף סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1 מתבלים את פילה העוף בפלפל, פפריקה ומעט מלח. מחממים מחבת פסים ללא שמן וצורבים את העוף משני צדדיו, כ-3 דקות מכל צד. מניחים בצד.

2 הברוקולי: טורפים יחד את כל מרכיבי הטמפורה עד לקבלת בלילה חלקה ומעט סמיכה. מכינים צלחת שטוחה עם קוואקר ומחממים שמן לטיגון עמוק.

3 טובלים את ראשי הברוקולי בטמפורה, מנערים מעט וטובלים בצלחת הקוואקר. מטגנים עד להזהבה, מוציאים וסופגים את עודפי השמן.

4 מסדרים את האורז בצלחת ועליו את כל מרכיבי הסלט. מערבבים את מרכיבי התיבול, יוצקים מעל הכל ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל

>> המתכונים הכי שווים לראש השנה