תמונת AVI׃ mako
כבדי עוף ברוטב יין
מנת כבד עוף בארומה ייחודית של יין אדום, בצל מטוגן ומצע פירה קטיפתי
ניל שטראובר | מאסטר שף
| פורסם 05/04/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (1 מנות):
לפירה:
3 תפוחי אדמה בינוניים
125 מ״ל שמנת מתוקה (חצי כוס)
קורט אגוז מוסקט
מלח בישול גס ופלפל שחור
לכבדים:
50 גרם חמאה
מעט שמן
3-5 כבדי עוף נקיים מגידים ושומן
בצל סגול גדול, חתוך לרצועות
חצי כוס יין אדום יבש
אופן ההכנה:
- 1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים את תפוחי האדמה על מצע מלח גס בתוך התנור ואופים במשך 45 דקות או עד שמתרככים.
- 2. כשתפוחי האדמה רכים חותכים לחצי ובעזרת כף מוציאים את תוכנם לקערה.
- 3. מחממים בסיר חצי מיכל שמנת מתוקה ומוסיפים מלח, פלפל וקורט של אגוז מוסקט. מביאים לרתיחה עדינה ומורידים מהאש.
- 4. מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים להם את השמנת בהדרגתיות לפי סמיכות הפירה הרצויה.
- 5. מחממים מחבת וממיסים בה חמאה עד לקבלת ריח אגוזי. מוסיפים מעט שמן כדי שהחמאה לא תישרף.
- 6. מוסיפים למחבת רצועות בצל ונותנים להן להזהיב.
- 7. מכניסים את הכבדים, מוסיפים את היין עד כחצי גובהם של הכבדים ומוסיפים מלח ופלפל לפי טעם.
- 8. ברגע שהיין מאבד את טעמו החמוץ והמריר הופכים את הכבדים. כדי לבדוק אם הכבדים מוכנים חותכים לחצי כבד אחד. אם צבעו ורדרד - חום בהיר זה מוכן.
- 9. אם הרוטב לא סמיך מספיק מוסיפים עוד חמאה.