קציצות עוף עם שומר ואפונה
מאז ומעולם הייתה לנו חיבה לקציצות עוף, ולכאלה שלא צריך לטגן - על אחת כמה וכמה. קבלו אותן בתוספת משגעת של אפונה ושומר, עם הרבה כורכום ושום
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
לקציצות:
1 ק"ג עוף טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
5 שיני שום, קצוצות
מלח
פלפל שחור
½ כף כורכום
לרוטב:
½ כף כמון
½ כף כורכום
½ כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
3 שומרים בינוניים, חצויים
10 שיני שום, קלופות (שלמות)
1 ליטר ציר עוף (אם אין - מים)
½1 כוסות אפונה, מופשרת וחלוטה (או טרייה בעונה)
עוד מעט שמן זית
½ חבילה שמיר, קצוצה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה ויוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג.
2 מערבבים יחד את הכמון, הכורכום, חצי כוס שמן זית, המלח והפלפל.
3 מסדרים בסיר את השומרים והשום ושופכים את הרוטב. מוסיפים ציר עוף כך שיגיע לגובה של שתי אצבעות מעל הירקות.
4 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכניסים את הקציצות. מבשלים כ-20 דקות (אין צורך לטגן אותן לפני).
5 מוסיפים את האפונה, בוזקים מעל מעט שמן זית ומפזרים את השמיר הקצוץ.
* המתכון באדיבות יוסי שטרית ממסעדת קיטשן מרקט.
>> הכנתם? ספרו לנו איך יצא!