צילום׃ דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן
חזה עוף בחרדל, דבש וצ’ילי
מנת עוף מגרה ברוטב עסיסי עם שילוב טעמים נפלא - והכל ב-15 דקות עבודה
בני סיידא | חבל על הזמן, הוצאת מודן
| פורסם 31/05/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 חזות עוף, חצויים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית שביבי צ'ילי יבש
1/4 כוס שמן זית
לרוטב:
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק-חריף
1/2 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
1 כף חרדל דיז’ון חלק
2 כפות דבש
1 כף חומץ בלסמי
1 כף עלי תימין
1 כף ג’ינג’ר, מגורר גס
3 כפות פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כוס יין לבן יבש
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מתבלים את חזה העוף במלח גס ופלפל ובצ’ילי. מחממים במחבת כבדה את שמן הזית, ומשחימים את חזה העוף 3 דקות מכל צד.
2 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים למחבת. מכסים ומביאים את נוזלי הרוטב לרתיחה.
3 מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-2 דקות עד שהעוף עשוי לחלוטין. מוציאים את העוף מהמחבת לצלחת הגשה. מגבירים את הלהבה וכשהרוטב מסמיך יוצקים על העוף. מגישים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!