שניצה – שניצל ופיצה במנה אחת
קבלו מנה שלקחה שני מאכלים אהובים ופשוט יצרה שעטנז מושלם - פיצה שניצל! בחלומות שלנו לא ראינו את זה מגיע, אבל וואו, איזה כיף שהשניצה הזאת נכנסה לחיים שלנו. ותודה למסעדת הלנה בנמל
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
לשניצל:
חצי קילו חזה עוף, פרוס לנתחי שניצלים
מלח
פלפל שחור
2 ביצים M
חצי כפית עלי תימין
כף חרדל גרגירים
חצי כוס קמח
כוס וחצי פירורי לחם
לרוטב:
2 כפות שמן זית
שן שום, פרוסה
4 עלי אורגנו (ניתן להשתמש גם באורגנו יבש)
חצי קילו עגבניות שרי תמר, חצויות (או כל סוג אחר של עגבנייה)
מלח
פלפל שחור
להגשה:
150 גרם מוצרלה מגוררת
10 פרוסות פפרוני
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם השניצלים: מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל.
2 טורפים בקערה את הביצים, התימין והחרדל.
3 מניחים בשתי צלחות נפרדות את הקמח ואת פירורי הלחם.
4 מחממים מחבת עם שמן עמוק, טובלים את חזה העוף בקמח, לאחר מכן בתערובת הביצים ולבסוף בפירורי הלחם, לציפוי. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג.
5 מכינים את הרוטב: מטגנים בשמן הזית את השום והאורגנו. לפני שהשום מזהיב מוסיפים את העגבניות.
6 מבשלים את הרוטב על אש נמוכה, עד שהעגבניות מתפרקות ונמסות (ניתן לטחון לרוטב עגבניות חלק בעזרת הבלנדר או להשאיר כרוטב עגבניות גס). מתבלים.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות.
8 יוצקים לתבנית חסינת חום את הרוטב, מסדרים עליו את השניצלים, עליהם מפזרים את המוצרלה ולבסוף מסדרים את פרוסות הפפרוני.
9 מכניסים לתנור ל-8-10 דקות, או עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.