אגרול קוריאני

כל מה שתציעו לנו לאכול וכולל טיגון בשמן עמוק הוא ברכה מבחינתנו. בטח אם מדובר באגרול, אחד המאכלים האהובים עלינו בעולם. הנה מתכון לאגרול קוריאני נהדר שמכינים בהרבה פחות זמן משחשבתם

אינס שילת ינאי | מאסטר שף, שסטוביץ | פורסם 21/11/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-15 אגרולים קטנים:

3-4 עלי פילו שהופשרו לילה במקרר

כף שמן שומשום

גבעול בצל ירוק, קצוץ

500 גרם עוף טחון

1 גזר, חתוך לגפרורים דקים

5 פטריות, קצוצות

כפית רוטב דגים

3 כפות רוטב צ'ילי

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כוס עלי בזיליקום

חצי כוס עלי נענע

תרסיס שמן

שמן קנולה, לטיגון עמוק

לרוטב:

4 כפות רוטב סויה

חצי פלפל צ'ילי אדום, קצוץ

רבע כוס כוסברה קצוצה

3 כפות מיץ לימון

חצי כפית ג'ינג'ר כתוש

1 שן שום, כתושה

2 כפות שמן שומשום

כפית סוכר

להגשה:

עלי חסה אייסברג או לבבות חסה

כוס בוטנים קלויים קצוצים

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת ומטגנים בשמן השומשום את הבצל הירוק והעוף כ-5 דקות.

2 מוסיפים את הגזר, הפטריות, רוטב הדגים, רוטב הצ'ילי, המלח והפלפל. מטגנים כ-2 דקות נוספות ומסירים מהאש. מצננים.

3 מוסיפים את עלי הבזיליקום ועלי נענע.

4 חותכים את עלי הפילו לרבעים ומניחים מהמלית בקצה.

5 מקפלים את שני הצדדים לכיוון המרכז ואז מגלגלים לגליל הדוק.

6 מטגנים בשמן עמוק עד להשחמה.

7 מערבבים את חומרי הרוטב (חוץ מהבוטנים).

8 מגישים את האגרולים על עלה חסה, ולצידם את הרוטב. מקשטים בבוטנים.