צילום׃ יוחנן, חנות אוכל גורמה

קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס

בלי להגזים - מדובר בקציצות האפויות הכי טעימות שיצא לנו לאכול. עד כדי כך, שאפשר לוותר על הרוטב וליהנות מהן כמו שהן

| יוחנן, חנות אוכל גורמה | פורסם 08/12/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 155 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לרוטב:

4 כפות שמן קנולה

3 בצל פרוס לחצי טבעת

3 גזר פרוס לחצי טבעת

4 זוקיני ירוק פרוס לחצי טבעת

5 שיני שום כתוש

2 כפות ג'ינג'ר כתוש

כף מחית קארי ירוק

3 פחיות קרם קוקוס (לא "נוזל קוקוס" שהוא דליל יותר)

כף מלח

כף אבקת קארי צהוב

לקציצות:

1 ק"ג הודו טחון

2 ביצים

200 גרם פירורי לחם

1 גזר מגורד

2 קישוא מגורד

3 בצל בינוני מגורד

כף שטוחה מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

כפית כוסברה טחון

5 כפות שמן קנולה

2 שיני שום כתושות

לקישוט:

טבעות בצל ירוק

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מאדים מעט את הבצל והגזר בשמן כ-5 דקות. מוסיפים את השום הכתוש והג'ינג'ר וממשיכים לאדות כ-2 דקות.

2 מוסיפים את קרם הקוקוס, הקארי הירוק והצהוב, המלח והזוקיני, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

3 מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ומכדררים כ-50 כדורי בשר. מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה.

4 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד (250 מעלות) למשך 10 דקות (כדאי לסובב את התבנית לאחר 5 דקות לקבלת השחמה אחידה).

5 לפני ההגשה מכניסים את הקציצות לרוטב ומביאים לרתיחה.

* אין להרתיח את הרוטב לאורך זמן מאחר והוא עלול "להישבר", כלומר שהשומן ייפרד מהנוזלים והרוטב יאבד את מרקמו וטעמו הטוב.

6 מקשטים עם בצל ירוק ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!