תמונת AVI׃ mako

איאקה (פולנטה ממולאת)

פולנטה (או ממליגה אצל הרומנים) במילוי חזה עוף וירקות בתיבול מעולה. ללקק את האצבעות

דליה אלחדף | מאסטר שף | פורסם 08/11/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפולנטה:

200 גרם פולנטה דקה, איטלקית (עדיף קמח תירס Harina Pan, אם יש, אבל לא חובה)

800 מ"ל מים רותחים

חצי כפית מלח (או יותר)

2 כפות שמן

לציר:

2 נתחי חזה עוף

1/2 פלפל אדום

בצל קטן

מלח ופלפל

חתיכה של פרסה (כרשה)

מעט פטרוזיליה

ראש סלרי קטן

למילוי:

1 בצל גדול, חתוך לרצועות דקות

שן שום, כתושה

1 פרסה (רק החלק הלבן), פרוסה דק

2 בצל ירוק, פרוס דק

רבע כוס שמן לטיגון (זית או קנולה)

1 פלפל אדום, חתוך לשניים ואז לרצועות דקות

חצי פלפל ירוק, חתוך לרצועות דקות

מלח ופלפל

2 כפות קטשופ

2 כפות רוטב ווסטשייר (רוטב אנגלי)

רבע כוס יין מתוק

כף חרדל

חצי כוס מהנוזל שבו בושל חזה העוף

תוספות:

8 זיתים ירוקים, מגולענים

כ-20 צימוקים שחורים (5 לכל איאקה)

כ-16 צלפים קטנים (4 לכל איאקה)

בצל קטן, חתוך לרצועות דקיקות ומופרדות

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפולנטה במים רותחים עם המלח והשמן עד שהיא נהיית נוחה לעבודה ואפשר להוציא אותה מהסיר. מצננים ומערבבים כ-5 דקות (אם משתמשים ב-Harina Pan יש להשתמש ב-200 מ"ל מים פושרים ולהמשיך כמו עם הפולנטה).

2 מבשלים את כל חומרי הציר עד שהעוף רך, כ-10-15 דקות, ומצננים את העוף. כאשר העוף קר מפוררים אותו לחוטים וקוצצים את הירקות.

3 המילוי: מטגנים את הבצל, השום, הפרסה והבצל הירוק עד שיזהיבו ומוסיפים את הפלפלים. מטגנים עוד קצת ומוסיפים את העוף ואת שאר מרכיבי המילוי. מבשלים כ-15 דקות ומצננים (לא אמורים להישאר הרבה נוזלים).

4 מחלקים את הפולנטה לארבעה כדורים. לוקחים חצי נייר אפייה ומורחים אותו בקצת שמן. מניחים באמצעו כדור פולנטה אחד ומשטחים בידיים קצת רטובות לעיגול שטוח. ממשיכים כך עם כל הכדורים.

5 באמצע כל עיגול מניחים כף גדושה מתערובת העוף. משטחים קצת (חייבים להישאר שוליים רחבים) ושמים מלמעלה 2 זיתים, 4 צלפים, 5 צימוקים וקצת מהבצל.

6 סוגרים כל עיגול בעדינות בעזרת נייר האפייה, מכל הכיוונים. מקפלים את הנייר מכל הכיוונים, ועוטפים בחתיכת נייר אלומיניום, לאיטום.

7 מבשלים בסיר עמוק עם מים רותחים מומלחים למשך 45 דקות. פותחים ואוכלים מיד. אם לא אוכלים מיד, אפשר לחמם במים רותחים מומלחים כרבע שעה.

* במקור נהוג לבשל מנה זו בתוך עלי בננה. בדצמבר, בתקופת חג המולד, אוכלים את ההייאקה בכל בית בוונצואלה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> לכל מתכוני התכנית