צלי כבדים ותפוחי אדמה
משובח, טעים והכי חורפי שיש
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
חצי קילו כבדי עוף נקיים
5 תפוחי אדמה בגודל בינוני או 3 גדולים
3-4 כפות שמן קנולה
בצל גדול מאד קצוץ גס
2 שיני שום קצוצות גס
1/2 – 1 כפית פלפל שחור
חצי כפית פלפל צ'ילי גרוס
כפית גדושה אבקת מרק עוף
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 חותכים את כבדים ל-3 או 4 חתיכות, שוטפים ומסננים היטב.
2 מקלפים ושוטפים את תפוחי האדמה, פורסים לפרוסות עגולות דקות מאד, בעובי של 3-4 מ"מ, גג 1/2 ס"מ.
3 מחממים מחבת גדולה, רצוי טפלון. מוסיפים את השמן, מחממים חצי דקה ומצרפים את הבצל.
4 מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה, מוסיפים את הכבדים, השום ומטגנים עד סגירתם והשחמה קלה.
5 זה הזמן להוסיף את תפוחי האדמה, מערבבים היטב. לא להיזהר יתר על המידה, גם אם תפוחי האדמה נשארים לא אחידים ונשברים זה יופי, ורק תורם לתבשיל.
6 מוסיפים את התבלינים. לא מוסיפים מים. מכסים, מנמיכים את הלהבה, ללהבה נמוכה, ומבשלים כך ללא מים.
7 מדי פעם מנערים את המחבת, ואף מערבבים ערבוב עדין עם כף. זמן הבישול נע בין 20 דקות ל-30 דקות, תלוי בעובי תפוחי האדמה. כדי לשמור על עסיסיות הכבדים, רצוי שעובי תפוחי האדמה יהיה דק ככל האפשר.
8 ניתן להוסיף רק אם מוכרחים 1/4 כוס מים.
* המתכון התפרסם בבלוג Soul Food