עוף מוקפץ עם ירקות וסילאן על פירה עדשים ובטטה
כיף לעשות דיאטה: באמצע מוקפץ, מסביב פירה מקסים של בטטה ועדשים כתומות. כל מה שאתם רוצים מארוחה - ב-430 קלוריות בלבד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לעוף:
450 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
2 כפיות שמן קנולה
3 כפיות סילאן
גזר בינוני, פרוס לעיגולים דקים
חופן נבטים
כפית שומשום
עלי בזיליקום מ-5 גבעולים
לפירה:
כוס עדשים כתומות (לפני בישול)
1/2 בטטה בינונית
קורט מלח
פלפל שחור לפי טעם
אופן ההכנה:
1 לפירה עדשים: שוטפים את העדשים ומקלפים את הבטטה. חותכים את הבטטה לקוביות קטנות.
2 מעבירים את העדשים והבטטה לסיר, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומוסיפים 2.5 כוסות מים רותחים. מבשלים מכוסה כחצי שעה, או עד לריכוך מלא.
3 בינתיים מכינים את העוף: מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את קוביות העוף. מבשלים כ-10 דקות, עד שהעוף מוכן וצבעו לבן. מוסיפים את הסילאן, הגזר, הנבטים והשומשום ומערבבים היטב. מבשלים עוד כ-10 דקות עד אש קטנה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הבזיליקום.
4 כשהבטטות והעדשים רכות מאוד, מועכים במזלג את קוביות הבטטה לתוך העדשים ומערבבים. מגישים עם העוף והירקות.
* במנה אחת, שהיא כוס מהפירה ועוד שליש מתבשיל העוף, יש 430 קלוריות.
* מיכל נוי היא דיאטנית ברשת סטודיו C רעננה