צילום׃ gbh007, Istock

חזה עוף בלימון

ארוחה מהירה בניחוח אסייאתי של חזה עוף עסיסי, ברוטב לימוני אך מתקתק

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 16/07/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 76 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

450 גרם חזה עוף (לא דפוק. אפשרי גם חתוך לרצועות)

1 ביצה

2 כפיות קורנפלור (ועוד 1 כפיית להמשך)

מלח

שמן שומשום

שמן צמחי

מיץ וקליפה מגוררת של 3 לימונים

1/3 כוס של ציר עוף (או מים)

1 כף סוכר

1 כף שמן זית

1 שן שום כתושה

1 כף סויה

1 פלפל צ'ילי קצוץ, או פתיתי צ'ילי מיובשים

בצל ירוק להגשה 

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הביצה, 2 כפות קורנפלור, מלח ומעט שמן שומשום בקערה. מוסיפים את העוף (או את רצועות העוף), מערבבים ומשאירים לנוח כ-20 דקות.

2 מחממים ווק (אפשר גם מחבת גדולה) עד שהוא מאוד חם. מוסיפים שמן צמחי בנדיבות (הוא יסונן אח"כ) ומחממים אותו עד שהוא מתחיל להעלות עשן. מסירים מן האש ומוסיפים את העוף המושרה. מערבבים במהירות כדי שהוא לא יידבק למחבת ומטגנים אותו עד שהוא הופך לבן. מוציאים את העוף לצלחת, מחכים שהשמן יתקרר מעט ונפטרים ממנו. 

3 מנגבים את המחבת ומתחילים להכין את הרוטב: מוסיפים את הציר, מיץ הלימון וקליפת הלימון המגוררת, הסוכר, הסויה, שן השום הכתושה והצ'ילי. מביאים לרתיחה ובינתיים מערבבים את כף הקורונפלור הנותרת עם מעט מים - מערבבים היטב עם מזלג כדי שלא ייוצרו גושים. שהרוטב רותח מוסיפים את תערובת הקונפלור פנימה ומערבבים. מבשלים ברתיחה עדינה כמה דקות ומוסיפים את העוף. מבשלים עוד כמה דקות, עד שהעוף עטוף כולו ברוטב.

4 מגישים עם עוד מעט שמן שומשום ובצל ירוק, על מצע של אורז או נודלס.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!