צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
עוף אדום עם בצל בתנור
מכירים את ענת אלישע? אם לא, אנחנו משמחים בשבילכם - כי עומד להיפתח בפניכם עולם חדש ומסעיר של אוכל ביתי פשוט מעולה. מתכונים קלים שלוקחים הכי הרבה 10 דקות, והופכים משפחות שלמות לשבעות, שמחות ומלאות חיים
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 13/12/22
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 כרעיים
3 בצלים גדולים, פרוסים
למשרה:
רבע צרור כוסברה
2 כפות גדושות רסק עגבניות
4 שיני שום
2 כפות חומץ
חצי כוס קרם קוקוס
כפית סוכר חום כהה
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
רבע כפית ג'ינג'ר טחון
2 כפיות מלח
אופן ההכנה:
1 טוחנים את כל מרכיבי המשרה יחד בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם משחתי.
2 מניחים את הבצלים והעוף בתבנית ויוצקים עליהם את המשרה. מערבבים היטב. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
3 מחממים תנור ל-200 מעלות חום סטטי (לא טורבו).
4 מסירים את הניילון הנצמד ומניחים נייר אפייה רטוב וסחוט מעל העוף.
5 עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה וחצי.
6 מסירים את הניירות, מעבירים לתוכנית טורבו וצולים עוד כ-30 דקות עד שהעוף מקבל צבע עמוק ויפה.
7 מגישים עם אורז או לחם טרי.