צילום׃ מאיר קוקבוק, mako אוכל

מפרום קישואים עם עוף

כשאנחנו חושבים על מפרום, אנחנו מדמיינים פרוסה עבה של תפוח אדמה ממולאת בהרבה בשר טחון. אז הנה לכם רעיון קצת אחר: מפרום של טבעות קישואים, עם מילוי עוף עדין וטעים - שווה, ואפילו בריא

מאיר קוקבוק | mako אוכל | פורסם 02/10/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

5 זוקינים שטופים ללא הקצוות

200 גרם עוף טחון

צרור קטן של כוסברה, קצוץ דק

1 בצל, מגורד על פומפייה

2 שיני שום, קצוצות

1/2 כוס קוואקר

1 ביצה, מופרדת לחלבון וחלמון

לרוטב עגבניות:

1 בצל קטן, קצוץ

2 עגבניות חלוטות, מקולפות וקצוצות בסכין

2 כפות רסק עגבניות

2 שיני שום, קצוצות

כף פפריקה

כף סוכר

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 חותכים את הקישואים (או הזוקיני) לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ ומניחים בקערה.

2 מערבבים את העוף הטחון, הבצל, הקוואקר, השום, הכוסברה וחלמון הביצה, ומתבלים במעט פפריקה, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.

3 יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, שיתאימו לגודל הקישואים.

4 חוצים את פרוסות הקישואים לרוחב - אבל לא עד הסוף (אנחנו רוצים שמכל פרוסה ייווצרו שתי פרוסות, מחוברות בקצה).

5 ממלאים את הפתחים שנוצרו בכדורי הבשר, וטובלים בחלבון הביצה. מחממים שמן חצי עמוק ומטגנים את המפרום דקה מכל צד.

6 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל במעט שמן ומוסיפים את העגבניות הקצוצות, הרסק, השום והתבלינים. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה קלה.

7 מעבירים את הקישואים המטוגנים לסיר עם הרוטב, ומבשלים עוד חצי שעה.

בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל

בשבוע שעבר הכנו ממרח צ'רשי משודרג