שיפודי פרגית במרינדה מנצחת
לפעמים כל מה שהעוף שלכם רוצה זה להשתכשך בטעמים הנכונים. תנו לפרגיות לספוג את טעמי הסויה וקרם הקוקוס, ותקבלו שיפודים מהחלומות
| קיקומן
| פורסם 12/11/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
3 נתחי פרגית (ירך של עוף ללא עצם ועור)
6 שיפודי עץ קצרים
1/2 כפית מחטי רוזמרין טרי
2 שיני שום
1/2 פלפל צ'ילי אדום
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר
2/3 כוס רוטב סויה
2 כפות שמן שומשום
3 כפות דבש
מיץ מלימון אחד
200 מ"ל קרם קוקוס
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 משרים את שיפודי העץ במים למשך שעתיים.
2 חותכים את נתחי הפרגית לקוביות של 3 ס"מ. קוצצים דק את הרוזמרין, השום, הצ'ילי והג'ינג'ר.
3 יוצקים את רוטב הסויה ואת יתר החומרים לקערה, מוסיפים את קוביות הפרגית, מערבבים היטב ומניחים במקרר להשריה למשך שעה.
4 מוציאים את קוביות הפרגית מהמשרה, נפטרים מהנוזלים ומשפדים אותן על שיפודי העץ, כ-2-3 קוביות על כל שיפוד.
5 מחממים היטב מחבת פסים או גריל, צולים את שיפודי הפרגית כ-3 דקות מכל צד ומגישים חם, לצד מלפפונים חמוצים או ירקות כבושים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!