צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מקלובה של פתיתים עם עוף ובטטות

מחליפים את האורז בפתיתים, מוסיפים בטטות, פלפלים קלויים וגם עגבניות, ומקבלים גרסה מרעננת למקלובה המסורתית. ויש לנו גם טיפ בשבילכם איך להוציא הכל מהסיר בחתיכה אחת

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 20/07/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

2 כוסות פתיתים אפויים

8 שוקי עוף

2 בטטות, פרוסות לעיגולים של 1/2 ס"מ

2 בצלים, פרוסים

5 כפות שמן

כפית סוכר

2 כפות רכז רימונים

3 שיני שום קצוצות

3 פלפלים קלויים (אפשר לקנות מוכנים), חתוכים לרצועות

2 עגבניות, פרוסות לעיגולים דקים

1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/2 כפית קינמון

כפית בהרט

כפית תבלין ראס אל חנות

מלח

פלפל שחור גרוס

1/2 1 כוסות מרק עוף (ציר או מים ואבקת מרק)

להגישה:

פטרוזיליה קצוצה

בצל ירוק, חתוך לפרוסות

עגבניות, חתוכות לפרוסות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 מערבבים  את שוקי העוף, הבטטות והבצל עם עם השמן והסוכר. ממליחים לפי הטעם, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור לכ-30 דקות עד שהם מתחילים להזהיב. מוציאים ומצננים מעט.

3 מרכיבים את המקלובה: מסדרים על קרקעית סיר בקוטר 24 ס"מ את שוקי העוף. מעליהם מסדרים שכבה של בצל ובטטות, מעל מפזרים שום ופלפלים קלויים ושכבה של פרוסות עגבניות. מסדרים מעל בשכבה אחידה את הפתיתים. 

4 בקערה קטנה מערבבים את התבלינים עם המרק ויוצקים בזהירות מעל הפתיתים. מדליקים את האש, מביאים לרתיחה, מנמיכים וממשיכים לבשל עוד כ- 30 דקות מכוסה.

5 מכבים את האש ומניחים בצד למנוחה עוד כ-15 דקות מינימום. הופכים את הסיר על גבי צלחת או מגש גדול, מקשטים ומגישים חם.

* טיפ: על מנת שיהיה קל להפוך את התבשיל מבלי שדבר ידבק והכל ייצא בשלמות, גוזרים עיגול מנייר אפייה בגודל של תחתית הסיר ומניחים בתחתית הסיר. מסדרים את הקומות על נייר האפייה.

>> בפעם הקודמת הכנו קציצות עדשים מרעננות
>> מבשלים עם הילדים: טארט עגבניות שרי