תבשיל אורז צבעוני עם סלק ועוף
גם שלושה סוגי אורז, גם סלק וגם עוף. מה נגיד, יש במנה הזאת הכל, ועוד קצת: היא תשמור עליכם שבעים ומרוצים לאורך זמן, ותחמם אתכם כמו שצריך בכל פעם שתזדקקו לזה. פחות משעה והיא שלכם
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1 כוס מעורבת של אורז שחור, אדום ולבן/מלא (או כוס של אורז מיקס קלאסי)
שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ
300 גרם חזה עוף, חתוך לחתיכות קטנות (אפשר גם עוף טחון)
3 סלקים (מבושלים, אפשר מוואקום), חתוכים לרצועות
3 שיני שום, קצוצות
מלח
פלפל שחור
רבע כפית כמון
רבע כפית קינמון
כפית זרעי כוסברה טחונים
אופן ההכנה:
1 מרתיחים הרבה מים בסיר. מוסיפים את האורז, מבשלים כ-5 דקות ומסננים (תהליך ההרתחה והסינון הראשוני מתבצע על מנת לשמור על הצבעוניות של האורז).
2 באותו סיר מחממים מעט שמן זית. מוסיפים את האורז המסונן, 2 כוסות מים רותחים וכפית מלח, ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים ומבשלים 20 דקות.
3 במקביל מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים עד לשקיפות (כ-7 דקות).
4 מוסיפים עוף ומטגנים עד שהוא נאטם ומשנה את צבעו מכל הצדדים.
5 מוסיפים סלק וממשיכים לטגן עוד כ-3 דקות עד שהעוף נצבע בוורוד. מוסיפים שום, מלח ותבלינים, מערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות עד שהעוף מתחיל להזהיב מעט.
6 יוצקים את התערובת מעל האורז, מערבבים בעדינות ומגישים חם.