צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל אורז צבעוני עם סלק ועוף

גם שלושה סוגי אורז, גם סלק וגם עוף. מה נגיד, יש במנה הזאת הכל, ועוד קצת: היא תשמור עליכם שבעים ומרוצים לאורך זמן, ותחמם אתכם כמו שצריך בכל פעם שתזדקקו לזה. פחות משעה והיא שלכם

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 06/11/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 כוס מעורבת של אורז שחור, אדום ולבן/מלא (או כוס של אורז מיקס קלאסי)

שמן זית

1 בצל בינוני, קצוץ

300 גרם חזה עוף, חתוך לחתיכות קטנות (אפשר גם עוף טחון)

3 סלקים (מבושלים, אפשר מוואקום), חתוכים לרצועות

3 שיני שום, קצוצות

מלח

פלפל שחור

רבע כפית כמון

רבע כפית קינמון

כפית זרעי כוסברה טחונים

אופן ההכנה:

1 מרתיחים הרבה מים בסיר. מוסיפים את האורז, מבשלים כ-5 דקות ומסננים (תהליך ההרתחה והסינון הראשוני מתבצע על מנת לשמור על הצבעוניות של האורז).

2 באותו סיר מחממים מעט שמן זית. מוסיפים את האורז המסונן, 2 כוסות מים רותחים וכפית מלח, ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים ומבשלים 20 דקות.

3 במקביל מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים עד לשקיפות (כ-7 דקות).

אורז מיקס (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
אורז מיקס|צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

4 מוסיפים עוף ומטגנים עד שהוא נאטם ומשנה את צבעו מכל הצדדים.

>> לאתר סוגת

5 מוסיפים סלק וממשיכים לטגן עוד כ-3 דקות עד שהעוף נצבע בוורוד. מוסיפים שום, מלח ותבלינים, מערבבים ומטגנים עוד כ-5 דקות עד שהעוף מתחיל להזהיב מעט.

6 יוצקים את התערובת מעל האורז, מערבבים בעדינות ומגישים חם.