צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל פרגיות עם קינואה ואטריות

ארוחה מהירה ובריאה בסיר אחד - והפעם שילוב מנצח של קינואה, אטריות ועוף. עם התיבול הנכון - קארי, כורכום ופפריקה - תקבלו מנה מנחמת ומשביעה, שאחריה לא תרצו יותר כלום

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 12/04/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 129 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כפות שמן

1 בצל, קצוץ

3 שיני שום, קצוצות

4 פרגיות (ירכי עוף ללא עצמות), חתוכות לקוביות

1 כוס אטריות בינוניות

כוס וחצי קינואה

1 כפית קארי

1 כפית כורכום

חצי כפית פפריקה מתוקה

2 כוסות מרק עוף או מים

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

חצי צרור כוסברה, קצוץ

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את השום והפרגיות ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים את האטריות ומטגנים עוד 3-4 דקות.

2 מוסיפים את הקינואה, הקארי, הכורכום והפפריקה ומערבבים.

מתכונים ללביבות

מתכונים לסופגניות

כל המתכונים לחנוכה

3 מוסיפים את מרק העוף (או המים), המלח והפלפל, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות או עד שהקינואה מוכנה.

4 משאירים לצינון כ-10 דקות, מוסיפים כוסברה ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם.