צילום׃ יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

עוף עם זיתים

אותנו זיתים מבושלים מחזירים ישר לשנות ה-80, אצל יונית צוקרמן זאת המנה שאמא הייתה מבשלת בכל שבוע אחרי ביקור בשוק. היום אנחנו מכינים את העוף הזה עם זיתים משימורים, אבל ראו הוזהרתם, הוא עדיין ממכר ברמות

יונית סולטן צוקרמן | mako אוכל | פורסם 11/10/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 386 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כשהייתי ילדה אמא שלי הייתה מבשלת לאבא שלי ז"ל זיתים מבוקעים. בכל יום שלישי היא הייתה נוסעת לשוק בלוד וקונה קילו זיתים מרים. היא הייתה שמה אותם בגיגית ירוקה עם מים ובכל יום הייתה מחליפה את המים. ביום הבישול היא הייתה מרתיחה את הזיתים על הגז פעמיים, כדי שכל המרירות תצא, ואז מבשלת אותם ברוטב חריף שהיינו מחסלים עם חצי כיכר לחם בלי בושה.

 

עם השנים זו הפכה להיות תוספת קבועה בכל חתונה או בר מצווה, לצד אורז לבן ותפוחי אדמה, רק שאת הזיתים המרים החליפו זיתים ללא חרצנים - פחות עבודה, מרקם שונה אבל הרוטב אותו רוטב, ככה שעדיין מדובר במעדן.

 

פעם בהמון זמן, ורק כשלא היו אורחים, אמא הייתה מכינה את המנה הזו עם זיתים מקופסאות שימורים (אפילו שאני תמיד העדפתי את הגרסה הזאת, שאין בה חרצנים). אבל בגלל שהסוד הוא ברוטב, תאמינו לי שזה לא מאוד משנה. את מה שנשאר היא הייתה שומרת בקופסה במקרר, וזה היה משמש אותנו כסלט או אפרטיף.

 

לפני שאני אתחיל להיזכר בעוד סיפורים ועוד חוויות - קחו את המתכון, תכינו ותחזרו לספר לי כמה טעים זה יצא.

מרכיבים :

6-4 שוקי עוף או כל חלק שאוהבים

2 קופסאות זיתים ללא חרצנים

שמן, לטיגון

6-10 שיני שום, חצויות

פלפל אדום, פרוס לרצועות

פלפל חריף, פרוס

2 עגבניות רכות, מקולפות

כף גדושה רסק עגבניות

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

כף שטוחה כמון

כף שטוחה פפריקה

כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)

רבע כפית כורכום

רבע כפית סוכר

כף ממרח לימון כבוש, קנוי או ביתי

חצי צרור כוסברה קצוץ

אופן ההכנה:

עוף עם זיתים ואורז לבן (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
עוף עם זיתים ואורז לבן|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

1 מסננים את הזיתים, שוטפים ומרתיחים בסיר כדי להוציא את טעמי הלוואי והמרירות.

2 מטגנים את העוף בסיר עד שהוא מזהיב מכל הצדדים. מוציאים.

לבלוג של יונית צוקרמן - מלכת המטבח

3 לאותו הסיר מוסיפים את השום, הפלפל האדום והפלפל החריף. מטגנים כדקה.

4 מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 2-3 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ובוחשים עד שהוא מתערבב טוב טוב. מתבלים ומערבבים שוב.

5 מוסיפים לסיר כוס מים רותחים ומערבבים. מחזירים פנימה את העוף והזיתים ומוסיפים מים עד לכיסוי העוף.

6 מפזרים את הכוסברה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 45 דקות עד שעה, עד שהעוף מוכן.

* מגישים עם אורז לבן (מהמתכון הזה, למשל).