צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

מקלובה

מקלובה מושקעת עם תפוחי אדמה, גזר, כרובית וכמובן עוף שטוגנו בשמן עמוק, ואורז שמתבשל בציר עוף וירקות. הטוויסט - העוף עצמו בכלל נעשה בגריל, ומצטרף לאורז ולירקות רק בשלב ההגשה

שרה זועבי | מאסטר שף | פורסם 23/06/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 125 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות אורז

2 כרעיים

קינמון

פלפל שחור

מלח

כפית מרק עוף

בהרט

כרובית

שמן

2 תפוחי אדמה בינוניים

3 גזרים

בצל יבש

2 ליטר מים

אופן ההכנה:

1 שמים את האורז למשך שעה במים קרים עם כפית מלח.

2 בינתיים, מטגנים את הכרובית, תפוחי האדמה, הגזר והעוף אחד אחרי השני בשמן עמוק.

3 במקביל, בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים 2 ליטר מים עד לרתיחה.

4 מכניסים את העוף לסיר, מוסיפים את מרק העוף והתבלינים ומבשלים על אש בינונית.

5 שוטפים את האורז ושמים בסיר חדש. מעל האורז מניחים את תפוחי האדמה, הגזר והכרובית.

6 מסננים את המים שבסיר עם העוף ומוסיפים לאורז: על כל כוס אורז, שתי כוסות מים. מרתיחים עד שהאורז מתבשל.

7 את העוף מתבלים ושמים בגריל עם שמן. לאחר מכן שמים את העוף מעל האורז ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.