צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
מקלובה
מקלובה מושקעת עם תפוחי אדמה, גזר, כרובית וכמובן עוף שטוגנו בשמן עמוק, ואורז שמתבשל בציר עוף וירקות. הטוויסט - העוף עצמו בכלל נעשה בגריל, ומצטרף לאורז ולירקות רק בשלב ההגשה
שרה זועבי | מאסטר שף
| פורסם 23/06/15
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
2 כוסות אורז
2 כרעיים
קינמון
פלפל שחור
מלח
כפית מרק עוף
בהרט
כרובית
שמן
2 תפוחי אדמה בינוניים
3 גזרים
בצל יבש
2 ליטר מים
אופן ההכנה:
1 שמים את האורז למשך שעה במים קרים עם כפית מלח.
2 בינתיים, מטגנים את הכרובית, תפוחי האדמה, הגזר והעוף אחד אחרי השני בשמן עמוק.
3 במקביל, בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים 2 ליטר מים עד לרתיחה.
4 מכניסים את העוף לסיר, מוסיפים את מרק העוף והתבלינים ומבשלים על אש בינונית.
5 שוטפים את האורז ושמים בסיר חדש. מעל האורז מניחים את תפוחי האדמה, הגזר והכרובית.
6 מסננים את המים שבסיר עם העוף ומוסיפים לאורז: על כל כוס אורז, שתי כוסות מים. מרתיחים עד שהאורז מתבשל.
7 את העוף מתבלים ושמים בגריל עם שמן. לאחר מכן שמים את העוף מעל האורז ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.