פרגית עם פתיתים וירקות שורש
מנה נפלאה של פתיתים משודרגים שגם מבוגרים אוהבים, ברבע שעה עבודה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים, קצוצים דק
4 שיני שום, קצוצות
2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק בהיר, חתוך לקוביות קטנות
1 זוקיני, חתוך לקוביות קטנות
2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 ק״ג פרגיות (ירך עוף ללא עור ועצמות), חתוכות לנתחים בינוניים
500 גרם פתיתים בצורת אורז
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף בהרט (תערובת תבלינים); או תבלין לגריל עוף
4 כוסות (1 ליטר) מים
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר רחב את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, השום ואת כל הירקות ומטגנים 6 דקות. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כ-5 דקות עד שיזהיבו מעט.
2 מוסיפים את הפתיתים, מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל ובהרט. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
3 מכסים ומבשלים על האש הקטנה ביותר 45 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.