שניצל עוף בציפוי פריך
מנת שניצל משודרגת, עם ציפוי קוואקר ושומשום וטעם לימוני נהדר
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לאסקלופים:
4 פרוסות חזה עוף (כ-600 גרם) טריות או מופשרות במקרר במשך 6-8 שעות
מיץ מ-1 ו-1/2 לימונים בינוניים
3 כפות שמן זית
1/4 כף מלח דק
פלפל שחור גרוס גס
לציפוי:
ביצה גדולה
1/2 כוס (40 גרם) קוואקר (דק)
2 כפות (20 גרם) קמח לבן
4 כפות (35 גרם) שומשום
לטיגון:
שמן קנולה או שמן תירס
אופן ההכנה:
1 שוטפים את פרוסות חזה העוף ומניחים במסננת עד שהם מסיימים לטפטף.
2 בקערה בינונית מערבבים מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
3 מניחים את פרוסות חזה העוף בקערה ומערבבים כך שהטעמים יחדרו היטב. מניחים למשך 20 דקות בטמפרטורת החדר (או במקרר, אם חם). מערבבים אקראית.
4 מכינים צלחת עמוקה ובה ביצה טרופה.
5 מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הציפוי: קוואקר, קמח ושומשום. מעבירים לצלחת שטוחה.
6 מחממים שמן קנולה או תירס בגובה 1-2 ס"מ במחבת על אש גבוהה.
7 מוציאים פרוסת חזה עוף מהמִשרֶה, טובלים בביצה הטרופה וטובלים בתערובת הציפוי.
8 כשהשמן חם מכניסים את פרוסת חזה העוף המצופה ומנמיכים לאש בינונית-גבוהה. מטגנים משני הצדדים עד להשחמה בינונית. מוציאים בעזרת כף שטוחה מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים מייד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!