צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

תחתיות ארטישוק ממולאות פרגית וערמונים

מנת ממולאים חגיגית ועשירה עם בשר פרגית וערמונים ברוטב על בסיס יין לבן ורכז רימונים

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 30/08/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-20 יחידות:

800 גרם תחתיות ארטישוק, מופשרות

למילוי:

700 גרם פרגית טחון (אפשר לערבב עם הודו אדום)
50 גרם ערמונים, קצוצים גס (מאלה שקונים בוואקום)
1/2 כפית כורכום
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 בצל מגורר
2 שיני שום, קצוצות
כף סילאן או דבש
מלח
1 ביצה
כף פירורי לחם

לרוטב:

2 בצלים, פרוסים
מעט שמן, לטיגון
כף רכז רימונים
1/2 לימון או ליים, סחוט
כוס וחצי יין לבן
כוס וחצי מים חמים
3 כפות סוכר חום
1/2 כפית כורכום
3-4 עלי דפנה
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל המצרכים למילוי.מטגנים את הבצל בסיר גדול כ-5 דקות, עד שהוא מזהיב מעט, ומתחילים להוסיף את שאר המרכיבים לפי הסדר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, טועמים ומתקנים תיבול אם רוצים.

2 ממלאים את תחתיות הארטישוק במלית ומניחים בתוך הרוטב, זו לצד זו.מבשלים 45-50 דקות ומגישים עם אורז.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה