קציצות עוף עם שעועית ירוקה
קציצות עוף עסיסיות ורכות
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים :
לקציצות:
1/2 ק״ג חזה עוף טחון
חצי חבילת כוסברה קצוצה דק דק
1 בצל קטן/בינוני קצוץ דק דק
חצי כפית כורכום
רבע עד חצי כפית גינגר טחון
רבע כפית פלפל שחור
כפית מלח
ביצה
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול חתוך לרצועות
כף גדושה אבקת מרק עוף
כפית גדושה כורכום
רבע כפית פלפל שחור
3 וחצי כוסות מים
1/2 ק״ג שעועית ירוקה טרי או קפוא
אופן ההכנה:
לוקחים קערה שמים בפנים את החזה עוף הטחון,כוסברה,בצל, ביצה והתבלינים (כורכום,גינגר,פלפל שחור ומלח)
מערבבים הכל טוב טוב ושמים במקרר ל20 דק׳
אחרי 20 דק׳ מוציאים מהמקרר ויוצרים כדורים
לבנתיים לוקחים סיר עם מכסה ומחממים את השמן זית
כשהשמן חם מתחילים לטגן את הבצל מטגנים במשך 4 דק ומוסיפים את התבלינים מטגנים עוד 3 דק ומוסיפים את המים (3 וחצי כוסות מים) מערבבים ומביאים לרתיחה
מתחילים להוסיף את הקציצות לאט לאט מנמיכים את האש מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דק
מוסיפים את השעועית הירוקה מערבבים לאט לאט שהקציצות לא ישברו ומבשלים במשך 30 דק׳
טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך
מומלץ להגיש עם אורז
בתיאבון :)
(למי שאוהב יותר מתובל שיוסיף תיבול)