עוף, אורז מלא וירקות בסיר אחד
הסיר הכי צבעוני ושמח שפגשנו לאחרונה מגיע עם עוף עסיסי, אורז מתובל כמו שאנחנו אוהבים, הרבה ירקות והכי חשוב - עם מתכון מצוין, פשוט וברור של עידית נרקיס כ"ץ. מה שנקרא תפסו מזלג ובואו. לא חייבים צלחות
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
שמן זית
6 ירכיים
בצל גדול
2 שיני שום
2 תפוחי אדמה גדולים
בטטה בינונית
כפית פפריקה
כפית כורכום
מלח
2 כוסות אורז מלא ארוך, שטוף
כוס אפונה קפואה
אופן ההכנה:
1 מלהיטים מחבת סוטאז' רחבה. מוסיפים כמות קטנה של שמן זית למחבת החמה (אין צורך להוסיף הרבה שמן, העוף יפריש המון שומן). ממליחים מעט את ירכיי העוף ומטגנים עם צד העור כלפי מטה, כעשר דקות השחמה. הופכים ומטגנים את הצד השני כחמש דקות. מוציאים את העוף מהמחבת לצלחת גדולה או מגש, ומוציאים עודפי שומן מהמחבת.
2 בזמן שהעוף מיטגן, קוצצים גס את הבצל ואת השום, קולפים את תפוחי האדמה והבטטות ופורסים אותם לעיגולים עבים.
3 מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום לכחצי דקה ואז את הפפריקה והכורכום ביחד עם מלח בנדיבות ומערבבים כחצי דקה את התבלינים בתערובת הבצל והשמן (אם צריך, מוסיפים קצת מהשומן שהוצאנו או שמן זית למחבת).
4 מוסיפים את האורז לסיר ומערבבים אותו היטב, עד שהוא צבוע בתבלינים ומצופה בשמן מכל הצדדים.
לבלוג של עידית - טעים!
5 מסדרים את האורז בשכבה אחידה ומניחים מעליו את כרעי העוף, תפוחי האדמה והבטטה. מוסיפים בזהירות 4 כוסות מים רותחים, מכסים במכסה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 50-60 דקות עד שהאורז סופג את כל המים.
6 אחרי 50 דקות על האש בודקים אם המים כמעט נספגו. אם לא, מגבירים מעט את האש ומבשלים בהשגחה עוד כעשר דקות.
7 בדקות הבישול האחרונות מוסיפים את האפונה הקפואה מעל הכל.
8 אחרי שהמים נספגים והאורז מוכן, מכבים את האש ונותנים לסיר לעמוד כעשר דקות מכוסה.