צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב

חזה עוף ברוטב עגבניות חריף

תבשיל חם וחריף עם חזה עוף, פלפלים ואפונה ברוטב עגבניות סמיך ועשיר. חריף אש כבר אמרנו?

מוטי בר און | אוכל מכל הלב | פורסם 22/10/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 194 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

נתחי חזה עוף (פרוסות שניצלים)
מלח ופלפל שחור
כמון
מעט קמח
שמן זית
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
2 פלפלים חריפים, חתוכים לטבעות (ללא גרעינים)
3 שיני שום, קצוצות
3 עגבניות בשלות, חתוכות לפרוסות
פפריקה מתוקה
1 כף רסק עגבניות
אפונה ירוקה

אופן ההכנה:

1 חותכים את החזה לנתחים לא קטנים, ומתבלים במלח, פלפל וכמון. מקמחים קלות, מנערים את עודפי הקמח ומטגנים כדקה מכל צד, רק לצורך סגירה (כדי שהעוף לא יתייבש במהלך הבישול).

2 מטגנים את הבצל ומוסיפים את שני סוגי הפלפל. מטגנים עד שהבצל מזהיב והפלפלים מתרככים. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

3 מוסיפים את פרוסות העגבניות ומתבלים במלח, פלפל שחור, הרבה פפריקה וכמון.

4 מניחים לעגבניות להתבשל עד שהן מתרככות מאוד, מערבבים ומוסיפים כוס מים רותחים וכף רסק עגבניות.

5 מבשלים את הרוטב כחמש דקות, מוסיפים את נתחי החזה והאפונה ומבשלים עוד כ-40 דקות על אש נמוכה. מגישים עם אורז לבן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!