צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
שוקי עוף עם פול וארטישוק ירושלמי
תבשיל מעולה שקל לגוון: פשוט תוסיפו את מה שיש לכם במקרר
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 30/01/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
המתכון הזה מאוד פתוח לשינויים: את הארטישוק הירושלמי אפשר להחליף בתפוחי אדמה. את הפול אפשר להחליף בחומוס או בכל קטניה אחרת. אם יש לכם בשלוף, עשבי תיבול מאוד יתאימו לתבשיל הזה.
מרכיבים :
2 בצלים, קצוצים
8 יחידות שוקי עוף
3 שיני שום
3-4 יחידות ארטישוק ירושלמי, מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות (ללא הקליפה)
300 גרם פול קפוא
כפית פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
2 יחידות בצל ירוק חתוך לעיגולים
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר את הבצל כ-3 דקות. מוסיפים את שוקי העוף להזהבה כ-5 דקות.
2 מוסיפים את השום, הארטישוק הירושלמי, הדלעת והפול, מתבלים ומוסיפים את הבצל ירוק.
3 יוצקים כוס מים חמים ומביאים לרתיחה. מורידים את האש למינימום ומבשלים כ-40 דקות.
* מגישים ליד אורז לבן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!