צילום׃ יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

קציצות עוף ברוטב פלפלים וזיתים

יונית צוקרמן נפרדת, ועושה את זה כמו שהיא יודעת - עם סיר טוב של אוכל ביתי. קבלו צידה לדרך - קציצות עוף נימוחות עם פלפלים בשלושה צבעים (וגם אחד חריף) והרבה הרבה זיתים מבושלים. תודה יונית, היה טעים לאללה

יונית סולטן צוקרמן | mako אוכל | פורסם 28/02/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 238 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

300 גרם חזה עוף טחון

בצל קטן, קצוץ

תפוח אדמה, קלוף ומגורר

3 שיני שום

3 כפות פירורי לחם

שליש צרור פטרוזיליה, קצוץ

כפית תבלין לקציצות

שלושת רבעי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

רבע כפית כורכום

כפית אבקת אפייה

כף שמן

ביצה

לטיגון:

סולת

שמן

לרוטב:

2 קופסאות זיתים ללא חרצנים

מעט שמן, לטיגון

5 שיני שום

3 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לקוביות גסות

פלפל חריף, פרוס

3 עגבניות, חתוכות לקוביות גסות

כף גדושה רסק עגבניות

כף פפריקה

שלושת רבעי כף מלח

כף כמון

רבע כפית פלפל שחור

חצי צרור כוסברה, קצוץ

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות בקערה. קורצים 18-20 קציצות.

2 טובלים את הקציצות משני הצדדים בסולת ומטגנים בשמן חם עד הזהבה.

3 הרוטב: מסננים את הזיתים ומעבירים לסיר. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומסננים.

4 מטגנים את השום והפלפלים 2-3 דקות. מוסיפים את העגבניות.

>> לבלוג של יונית - מלכת המטבח

5 מוסיפים רסק עגבניות וככוס מים רותחים ומערבבים היטב. מבשלים 5 דקות.

6 מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

7 מסדרים בסיר המבעבע את הקציצות ומוסיפים את הזיתים. מוסיפים מים רותחים כך שיכסו את הזיתים (בערך כוס, כוס ורבע).

8 מפזרים כוסברה ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.

9 מגישים על אורז או על קוסקוס.